Tisdag

Började dan me å skötta fram bajsbilen ur snövallen å åka ner till Siss en sväng. Mös lite me Ebbe meddans hon gjorde sej iordning oxå fikade vi lite, testa dedäringa ballerina me kladdkakssmak.. my ass att dom smakar kladdkaka! Vanlig chockladkaka smaka dä, å joo vi doppade men smaka ju fortfarande inte kladdkaka!

Sen ja kom hem har ja inte gjort så mö.. packat lite inför imorn, spelat UNO på fejjan, ätit lite o tittat på tv, just nu ä de curling, damer sverige - japan. Borde ju sverige vinna tycker ja!
Har la inget mer planerat idag direkt.. Bädda om i sängen, skulle gjort de igår men de gjorde ja ju inte så får bli idag, då ä de ju typ nybäddat tills ja kommer tillbaka igen på söndag mä =)

Har inget mer kul å berätta, inga hjältemodiga insattser från mej idag inte! så får la dra en checklista för helgen då

Onsdag:
* Åka te fkp
* Pussa Lacy tills hon inte orkar mer!!
(* Åka te farmor å hälsa på Solan om hon åker på torsdan)

Torsdag:
* Åka te farmor å hälsa på Solan om hon ä kvar
* Gå långpromenad me Lacy
* Gå te bibblan å låna kurslitteratur te den nya kursen
* Köpa födelsedagskort te Diana

Fredag:
* Gå långpromenad me Lacy
* Köpa nåt te Fia
* Träffa Hannah

Lördag:
* Gå morgonpromenad me Lacy å Sarha
* Åka te mormor å fira Fias 30-årsdag
* Möte me Queen Of Spades
* Fest på kåken

Söndag:
* UMGÅS MED HJÄRTAT HEEEELA DAGEN!!!! =D <3

Sen lär de la säkert tillkomma massa träffa olika människor men de e detta som e planerat hittills..
Så nu vet ni va ja ska göra i helgen.

Dagens goda gärning

Japp idag har man vart snäll mä då =) göttans!

Va på väg hem från skolan å mötte en gammel gubbe med rullator precis när ja gått över en ganska kraftig snövall, han mumla nåt som ja antog skulle betyda "kan du hjälpa mej över" så ja svara glatt "ja jag hade just tänkt fråga om du ville ha hjälp" sen föreslog ja att ja skulle lyfta över rullatorn först å sen hjälpa honom över men dä verka inte han tycka va nån bra ide så fick ju försöka lyfta både gubbe å rullator samtidigt, lite krångel ble dä men tillslut kom han över iaf.. fint dä! Kände mej väldigt snäll å trevlig mot den stackars mannen, åldern hade nog gått hårt åt en både kroppsligt å språkligt för ja begrep inte ett ord å va han sa men dä gör la inget. Han hade nog lite svårt å tvätta sej me för piss lukta han som satan.. Ja blir både lite äcklad å sånt samtidigt som ja tycker lite synd om dom som inte kan tvätta sej själva..
Dessutom va de ett ganska dåligt vägval ån, har han bott här ett tag borde han ju veta att dä finns en väg på andra sidan dä huset som ä bredare där de har plogat bort snön så man slipper ägna sej åt klättring å eftersom han gick mot konsum sen så hade dä dessutom blitt närmre förn.. men men dä ä la svårt att ändra invanda beteenden kanske.

Idag har vi börjat en ny kurs... Tror den heter typ Välfärd och Socialpolitik. Kan bli spännande, båda ä ju ganska luddiga begrepp kan tyckas, föränderliga begrepp om inte annat.. Men vi har tre eximinerande seminarier så tentan borde inte bli så stor ändå fast denna kursen ä på buddelt så många poäng som den förra.
Tänkte ja skulle se om kurslitteraturen kanske går att låna på biblioteket i fkp, nån som vet om de har nå hemsida som man kan söka böcker på eller telefonnummer så ja kan ringa å kolla så böckera finns?

Mitt hjärtegull ä ju i Österrike å roar sej så har vart snålt me kontakten i helgen, fick ett sms i fredags kväll, då va dom i tyskland å han sakna mej. =) Sen har ja bombat honom mä sms om att ja saknar honom å lite OS-resultat å sånt, va ju tvungen att berätta förn att Marcus tog guld =)
Har inte förväntat mej att han ska svara eftersom dä ä så jävla dyrt så när han igår skicka ett livstecken så höll hjärtat på att sprängas, han ä ju helt underbar! Ett litet sms mä typ tre meningar i gjorde hela min helg! Ja som inte skulle bli kär sitter här å ä helt upp över öronen! Blir lycklig å varm i hela kroppen bara av å tänka pån! Tiden kan omöjligt gå fort nog till söndag när ja ÄNTLIGEN får träffa honom!

Suck...

...ibland blir de inte som man tänkt sej helt enkelt!

Gick här förut å kika i frysen ifall de fanns nå gött å äta istället för nudlar. Hitta lite potatisbullar, så kolla i kylen om ja hade nå krösemos å de hade ja dä me, gött!
Så ja börja steka bullarna å när de nästan va klara skulle ja ta fram krösemost å hiva upp lite på en tallrik, körde ner en sked i burken å rörde om. Då fick ja se att de va ju inte krösemos, va ju hallonsylt! *suck*
Tänk om ja kunde läsa på burkarna å inte bara kolla om ja hade en bruk mä nå rött innehåll!
Såå ble te o äta bullarna utan tillbehör, inte alls så gött som ja hade tänkt mej att de skulle va.. men men nu har ja i alla fall ätit..


Söndag igen då

Happ de va den helgen dä, tillbringad i pyjamasen, rätt gött iofs =P

Nu har ja fattat lite mer av hur detta funkar men den där jäkla profilbilden vill ju fortfarande dumma sej mä mej.. löser sej kanske mä tiden..

Idag då?
Sitter å glor på curling, de svenska herrarna fick just spö av USA me 7-8 i 11 omgången, jämnare kan dä ju knappt bli men surt att förlora ändå..
Annars händer nog inte så mö idag.. ska ta mej i kragen å diska lite, vilket ja måste om ja har tänkt att äta nåt idag för har inget rent =S

aa nä men ja har la inte så mö mer o säga än så..

over and out

GAAAHHH!

Ja behöver hjälp! Fattar ju noll av dettta!
Har ja inga vänliga polers som vill hjälpa en vilsen liten Liza?
Töfta? Malle?

Joråsattee

Folk har ju klagat på att det inte gått att komentera min blogg så nu har ja gett upp å skaffat mej en ny... håll te godo.. börjar la me att lägga upp dä sista inlägget från den gamla..

Tenta

Jaha då var första tentan avklarad då, jag var nog den enda när vi stod utanför salen och väntade på att få gå in som tyckte att det skulle bli kul, men så har jag ju aldrig utgett mej för att vara normal heller. Själva skrivnigen gick nog ganska bra tror jag, förutom sista frågan (som tyvärr var värd 3+3 poäng) som var helt hopplös, men det var jag långt ifrån ensam om att tycka så det var inte för att jag var dum, som tur var =P

Men, dagen började inte på bästa sätt kan man säga..
Jag vaknade vid 5 tiden av att jag hade sån jäkla skallebang så jag inte visste vart jag skulle ta vägen, gick upp, drack massa vatten och slängde i mej två alvedon och en ipren sen återgick jag till sängen för att försöka sova bort smärtan.
När jag kl 8 blev väckt av grannen som poppade den där låter ur ving reklamen på högsta volym hade jag fortfarande kvar den där lilla mannen som frinetiskt bankade på allt han såg inne i huvudet på mej. Jag tog mej i alla fall upp, gjorde en kopp te, en macka med stekt ägg på och smällde i mej, tänkte börja dagen lite lugnt med ett avsnitt Ghost Whisperer men när jag fick igång datan och starta upp bredbandet fick jag ett meddelande om att jag hade använt min kvot för månaden och att hastigheten nu sänks "i enhet med mitt avtal" och om jag ville ha tillbaka hastigheten skulle jag skicka ett sms till nåt nummer med en speciell text så skulle det kosta 80kr. Va i, HELVETE!? Tänkte jag det sa dom inget om när jag beställde det!!
Men jag tittade ett halvt avsnitt ändå, tar bara lite längre tid att ladda..
Sen gick jag upp till universitetet strax innan 12 för att betala kåravgiften som jag inte kunde göra förra veckan eftersom jag inte fanns med i deras system då, när jag kom fram visade det sej att kåren hade stängt pga sjukdom, jävla helvet! Man måste ju betala kåren för att få skriva tentan så panike växte ganska så snabbt där! Så jag letade upp en lärare jag har haft lite och förklarade situationen och hon sa att det gick bra ändå, att jag bara fick betala den efter och visa upp intyg på det när jag hämta ut tentan sen istället för vid skrivningen, TUR för mej!!

Sen hittade jag några klasskompisar som just skulle luncha så jag var lite social med dom tills det var dax att gå bort till tentasalen, när vi stod där i kön och skulle anmäla oss började jag leta i väskan efter min plånbok, man måste ju ha leg med sej. Plånboken var som bortblåst! Jag rev ut allt innehåll och letade och letade men hittade den inte!! PANIIIIK! Spran tillbaka till cafteterian där vi hade suttit innan och letade ifall den hade hamnat under bordet eller nåt, nej! Frågade de som jobbade om de hade fått in någon, nej! Ännu mer panik! Efter nån minut ringde telefonen, det var en klasskompis, de hade hittat min plånbok så jag sprang tillbaka till tentasalen. Det visade sej att min plånbok på nåt vänster hade hamnat i Carros väska?! För oss ett mysterium! Men huvudsaken var ju att den kom fram och att jag fick skriva tentan tillslut! Jösses sicken dag!!

Efter tentan gick jag hem, tittade slutet på GW avsnittet jag hade börjat på på morgonen sen åkte jag bort till Thilda för en trevlig kväll med henne och Carro, öl, snacks massa prat och lite Let´s dance. Så dagen slutade ju bra i alla fall =)

Idag blir det nog lugnt, är ju snöstorm ute så jag tror jag ska hålla mej inne..

Over and out

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0